Senest i 2050 vil Guldborgsund Kommune være CO2 neutrale. Det er deres hovedmål i en ny klimahandlingsplan, som byrådet netop har vedtaget.

Men det er ikke kun et mål for dem som kommune. Det er et samlet mål for alle; både for kommunen, virksomhederne i kommunen og alle jer, der bor her.
Derfor skal vi alle stå sammen for at planen bliver til virkelighed.

Noget af det vi sammen skal i mål med er:
Udfasning af oliefyr, øget energirenovering, klima på skoleskemaet, mere vedvarende energi, markant flere naturområder, øget genanvendelse og sortering samt flere elbiler og cykler på vejene.
Derudover kommer en masse stærke bidrag fra de tre hovedsektorer i kommunen – energisektoren, landbruget og transportsektoren.
De har allerede været en stor del af arbejdet bag planen – og kommunen vil gerne sige tak til alle der har bidraget med sparring og gode idéer!

At der er vilje til handling blev understreget allerede inden planen var endeligt vedtaget i byrådssalen. For allerede samme dag indgik kommunen sammen med landbruget en partnerskabsaftale, som forpligter dem til at arbejde sammen om reduktion af landbrugets CO2-aftryk og bringe landbruget endnu mere i spil som en del af løsningen.
Guldborgsund Kommune glæder sig til at samarbejde med jer alle om et CO2-neutralt Guldborgsund!

Du kan læse hele klimaplanen her

Foto: Guldborgsund Kommune